EN BÜYÜK HAYALİ  36.5 KM UZAKTA!

Geyve’de yokluk içinde yaşayan ailenin en genç üyesi olan Ebru Özdemir, hayallerini muhabirimiz Nazile Akarsu’ya anlattı. Abisi için bir iş ve araba isteyen Ebru, kendi hayalini ise; “Ben hiç sinemaya gitmedim. Bir de Adapazarı’na gitmek istiyorum” sözleriyle özetledi.

EN BÜYÜK HAYALİ   36.5 KM UZAKTA!
EN BÜYÜK HAYALİ   36.5 KM UZAKTA!
+2
Haber albümü için resme tıklayın

ÖZEL HABER NAZİLE AKARSU

Bazıları imkansız hayallerinin peşinde, bazıları yanı başındaki nesnelerin düşünde

BAŞKA HAYATLAR

Bu haberi okuduğunuzda belki de sürekli şikayet ettiğiniz şeylerin ne kadar boş olduğunu anlayacaksınız. Ve sahip olup, farkına varamadıklarınızın birilerinin en büyük hayali olabileceğini fark edeceksiniz. Geyve’nin Setçe Köyü’nde yokluk içinde yaşayan 3 kişilik ailenin dramı, kısa bir süre önce basına yansımıştı. Özdemir Ailesi’nin feryadını Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya duymuş ve kendilerine başlarını sokacakları sıcacık yuvanın müjdesini vermişti. Muhabirimiz Nazile Akarsu, Özdemir Ailesi’ni geçici olarak barındıkları evlerinde ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı.

BİR ABİNİN HAYALİ

Evsiz kaldıktan sonra zor günler geçirdiklerini anlatan abi Tuncay Özdemir, “Geyve Belediye Başkanımız bize yeni bir ev yapacak. Ben çalışmıyorum, burada günlük işlere gidiyorum. Köyümüz merkeze çok uzak olduğu için maaşlı bir iş de bulamıyorum. Merkezde bir evimiz olmuş olsaydı, maaşlı bir işe girip çalışırdım; ama şu anda maalesef sadece günlük işler… Kazandığım parayla anneme ve kardeşime bakmaya çalışıyorum. Bize kol-kanat geren Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya’ya minnettarız. Şu anda en büyük hayalimiz bir evimizin olması” şeklinde konuştu.

‘BİR EVİMİZ OLSUN’

Ailenin en genç üyesi 24 yaşındaki Ebru Özdemir ise, günlerini yemek ve temizlik yaparak, annesine bakarak geçirdiğini anlattı. Genç kız, “Annem rahatsız olduğu için anneme ben bakıyorum. Bir evimiz olsun, evimizin balkonu ve bahçesi olsun istiyorum. Bahçeye bir şeyler ekmek istiyorum. Abimin bir arabası olsun istiyorum; bizi gezmeye götürür. Özel okula gittim, ama okumayı sökemediğim için bırakmak zorunda kaldım. Ben okuyabilseydim öğretmen ya da hemşire olmak isterdim” ifadelerine yer verdi.

ADAPAZARI’NA GİTMEDİM

Ebru Özdemir hayalini kurduğu şeyleri ise şu sözlerle anlattı: “Bir evimiz olduğu zaman benim kendi odamın olmasını isterdim. Bir de evimizde şofben olmasını istiyorum. Çünkü banyo yapmak için, bulaşık yıkamak için sobanın üzerinde su ısıtıyoruz. Çeşmemizden herkesinki gibi sıcak su akmasını istiyorum. Ben bir de hiç sinemaya gitmedim; sinemaya gitmek ve Adapazarı’na gitmek istiyorum. Adapazarı’na gidip hiç gezmedim. Bir de hastaneye gitmek istiyorum, ama randevu bulamıyorum. Ellerim titrediği için doktora gitmek istiyorum.”

13 Haz 2020 - 11:29 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.