'YAŞADIKLARINIZ TARİHE NOT OLARAK DÜŞÜLSÜN'

Başkan Yüce, Arifiye Muhammed Fatih Safitürk Yurdu'nda karantina altında tutulan öğrencilere, içerisinde kitap ve mektup bulunan bir hediye çantası gönderdi.

'YAŞADIKLARINIZ TARİHE  NOT OLARAK DÜŞÜLSÜN'
Haber albümü için resme tıklayın

KARANTİNA GÜNLERİ

Yurt dışından ülkemize gelen öğrencilerin bir bölümü Sakarya'daki yurtlarda karantina altında tutuluyor. Yaklaşık 2 bine yakın öğrenci 14 gün boyunca toplumdan ve birbirlerinden izole bir şekilde hayatlarını sürdürecek. Başkan Yüce, böyle bir dönemde ArifiyeMuhammed Fatih Safitürk Yurdu’nda kalan öğrencilere moral olması için kitapla birlikte bir mektup gönderdi.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Başkan Yüce'nin gönderdiği kitapları ve mektubu alan öğrenciler yaşadıkları memnuniyeti sosyal medya hesaplarından paylaştı. Duygularını paylaşan bir öğrenci, "Karantinada tüm ihtiyaçlarımızı giderip özenle baktığınız, bu zorlu günlerde bizlere kapınızı açtığınız için çok teşekkürler Sayın Ekrem Yüce. Mektubunuzu aldık" ifadelerine yer verdi.

'SİZİN İÇİN BURADAYIZ'

Başkan Yüce ise öğrencinin bu paylaşımına; "Siz evde kalın. Biz sizin dualarınızla sizin için görevimizin başındayız. Çalışma arkadaşlarımla birlikte 24 saat boyunca Büyükşehir Belediyesi Kriz Masası’nda nöbetteyiz" diye belirtti.

İŞTE O MEKTUP

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, öğrencilere gönderdiği mektupta ise hem tavsiyelerde bulundu, hem de içerisinde bulunduğumuz zor dönemin kısa bir özetini yaptı. Yüce, öğrencilere günlük tutmalarını tavsiye ederken, virüs salgını bittiğinde kendilerini Sakarya'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti. İşte Başkan Yüce'nin o mektubu: "Sevgili öğrenciler, Sakarya'ya hoş geldiniz. Sizleri daha güzel şartlarda ağırlamak isterdik; ancak malumunuz ki olağanüstü şartlarda olağanüstü kurallar geçerlidir. 14 gün boyunca sizleri misafir edeceğiz. Bu süre içerisinde insanın en büyük dostu olan kitapları sizlere hediye ediyoruz. Ayrıca Sakarya'yı tanıtan bir kitapçığı da çantaya ekledik. Bu zor günler geride kaldığında sizleri şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim.

'SİZE REHBER OLACAK'

Bu 14 gün içinde yaşadığınız tecrübe ömrünüzün geri kalanında sizin en büyük rehberiniz olacak. Kendisiyle baş başa kalmak insanın kendini tanıması ve ruhunun gizemlerini çözebilmesi için en büyük fırsat. Sizden istirhamım günlük tutmanız. Yaşadıklarınızı yazıya dökmeniz. Siz yazın; biz de o yazıları kitap haline getirerek size gönderelim. İleride bu zor günleri nasıl atlattığınıza dair yaşadıklarınız, tarihin tozlu sayfalarına not olarak düşülsün. Böylece tecrübelerinizi daha iyi kavrayacak, bundan sonraki yıllarda içerisine düştüğünüz sıkıntılardan kurtulmak için kendiniz bir rehber hazırlamış olursunuz. Belki tüm bunlar geçtiğinde ‘Karantinada 14 Gün’ isimli bir ibret sayfalarında sizin tecrübeleriniz yer alacaktır. Umarım tüm dünyayı etkisi altına alan bu virüse en kısa zamanda bir çözüm bulunur. Dualarımız ve inancımız bu yönde. 14 günlük süre sonunda sevdiklerinize sağ salim kavuşmanızı temenni ediyorum. Sağlıklı günler." /Rabiye Bakas

29 Mar 2020 - 18:50 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.