TÜVTÜRK İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER BİTMİYOR

Türkiye'de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olan TÜVTÜRK ile ilgili şikayetler bitmek tükenmek bilmiyor.

Türkiye’de araç muayenesinde tek yetkili olan TÜVTÜRK, Alman TÜV Süd, Doğuş Holding ve bridgepoint ortak girişimi bir şirket. 20 Aralık 1996 tarih ve 96/96 / EC sayılı maddelerde tanımlanan AB araç güvenliği yönetmeliğini uygulamaya karar vermesinin ardından 2007 yılında kurulan şirketle ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Araç muayenesi için Sakarya istasyonuna giden okurumuz “Burada insanın hiç kıymeti yok. Araç güvenliği için saatlerce bekletiliyoruz. Ne bekleme salonu ne mescidi kısacası insana dair bir yatırım yapılmamış. Devlet eliyle tekelleştirilen araç muayene istasyonlarını devletin desteklemeye gücü yetmiyor mu?” diye sorarak şikayetlerini sıraladı.

'HAYVAN BAĞLASAN DURMAYACAK BİR YER...'

“TÜVTÜRK’te araç muayene ettirmek için gidildiğinde yağmur ya da çamurda bekleyeceğiniz bir mekan yok. Hayvan bağlasan durmayacak bir yere bekleme salonu tabelası asılmış. Hijyenin çok önemli olduğu bir süreçte bu kadar pis ve rezilliği kimse görmüyor mu? Üç ortaklı şirket devletten daha mı büyük? Devletin kurumları buraları denetleyemiyor mu? Tuvaletinden bekleme salonuna kadar hiçbir şeyi olmayan yerde araçlarımız güvenli olsun diye bekletiliyoruz. İnsanın hiç kıymeti olmayan şirketle ilgili çokça şikayet duydum, okudum. Bu kadar şikayete rağmen bir değişikliğin olmaması şaşırtıyor.”

'YER İÇLER ACISI'

“Türkiye’de araç muayene işini tek şirkete verenler, insanını düşünmüyor. Şirket para kazanacak. Araçlar güvenli olacak ancak insanımız kimsenin umurunda değil. Araç güvenliği için işlerin tek elden yürütülmesi gerekiyorsa gerekli denetimlerde yapılmalı. TÜVTÜRK’te ne korona tedbiri ne de insan kimsenin umurunda değil. Saatlerce beklediğimiz tesisin tuvaleti yetersiz. Mescit zaten yok. Bekleme salonu diye tabela asılan yer içler acısı…” lütfen bu şirketle ilgili şikayetimizi gündeme getiriniz.

21 Eyl 2020 - 14:48 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.