TÜRK VATANDAŞLAR SINIRDA KALDI

Çin'de ortaya çıkan son olarak İran ve Irak’ta görülen Coronavirüsü ardından tedbir amacıyla İran'a açılan sınır kapıları geçici kapatılırken Türk vatandaşları sınırdan geçirilmiyor iddiası gündeme damga vurdu.

Çin'de ortaya çıkan ve çeşitli ülkelere yayılan yeni tip koronavirüs salgınına karşı Türkiye'de bir dizi sağlık ve güvenlik tedbiri alındı. Ağrı/Gürbulak, Van/Kapıköy, Hakkari/Esendere, Iğdır/Dilucu kara hudut kapıları ile Van/Kapıköy demir yolu hudut kapısı geçici süreyle giriş-çıkışlara kapatıldı. Buna göre İran’da çıkan virüs sonucunda İran’da bulunan Türk vatandaşları, Hakkari Esendere sınır kapısından Türkiye’ye geçiş yapmalarına izin verilmediğini iddia etti. İddialara göre, İran’ da bir firmaya çikolata makinası kurulumu için giden Türk vatandaşları, İran’da patlak veren virüs ardından firması tarafında geri çağrılması üzerine Türkiye’ye geri dönmek istedi ancak sınır kapısına geldikleri sırada sınırdan geçiş izni verilmedi. Canlarından endişe eden Türk vatandaşları ülkelerine geri dönmek için yetkililerden yardım istedi. Sınır kapısı bölgesinin yan tarafına kurulan çadırlarda bekletildiklerini dile getiren Türk vatandaşları, bir an önce sınırdan geçip evlerine gitmek istediklerini söylediler.

Haberlisin.com

27 Şub 2020 - 11:41 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.