KELEŞ 17 AĞUSTOS DEPREMİ İÇİN TAZİYE MESAJI YAYINLADI

CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümünde hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayınladı.

Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın batı bölümünde Salı günü saat 03:02’de meydana gelen 17 Ağustos 1999 depreminde 18 bin 373 insan hayatını kaybetti. 23 bin 781 yaralı, 505 sakat ve 285 bin 211 konutun da hasar aldığı deprem; 7,4 şiddetinde gerçekleşti. Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan depremin üzerinden 21 yıl geçti. Depremden en çok etkilenen iller Kocaeli, Yalova, Sakarya ve İstanbul oldu. Depremin yıl dönümünde CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, bir taziye mesajı yayınladı. Keleş, mesajında depremde hayatını kaybedenlere rahmet dilerken, gelecek depremlere hazırlık konusunda uyarılarda bulundu.

17 Ağustos Depremi’nde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Başkan Keleş,“17 Ağustos 1999… Bu tarihi duyan birçok insan göz yaşlarına hâkim olamıyor. 17 Ağustos 1999, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en acı günlerinden biri hatta en acısı. 18 bin 373 kişinin hayatını kaybettiği, 500 binden fazlasının evsiz kaldığı ve 16 milyon insanın o ya da bu nedenle etkilendiği bir deprem. Bu büyük felakette hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum” dedi.

Sakarya’da yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarının yetersiz kaldığına değinen Keleş, “Bundan sonra yapılması gereken depremi unutmamak ve ona en güzel şekilde hazırlanmaktır. Ülkemizin konumu dahilinde yine çok büyük depremler yaşayacağımız, herkes tarafından bilinmekte, büyük Marmara (İstanbul) depremi için uzmanlar tarafından her gün yeni uyarılar yapılmaktadır. Tüm kamu kurumları ortak bir plan çerçevesinde hazırlıklarını tamamlamalı ve kentsel dönüşümü hızlandırmalıyız. Ne yazık ki bugüne kadar Sakarya’mızda yapılan çalışmalar yetersiz. Daha önce ortak akıl açıklamaları yapmıştık. Şimdi tekrar ediyorum. Gelin eksik yerleri birlikte tamamlayalım ve hemşehrilerimizin en güvenli şekilde depreme hazırlıklarını sağlayalım.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca depremin 21’inci yıl dönümü nedeniyle Sakarya’da CHP Sakarya İl Kadın Kolları teşkilatı lokma dağıttı.

17 Ağu 2020 - 00:38 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.