KARANTİNAYA ALINMAMIŞLAR!

Bir internet sitesinde çıkan Kazakistan’a bir süre önce çalışmaya giden 18 kişilik işçi grubundan 11 kişide koronavirüs olduğu haberi üzerine Karasulu Muhammet Pehlivan gazetemize açıklama yaptı.

YALAN HABER

Karasulu Muhammet Pehlivan, “Biz Kazakistan’dan koronavirüs olduğumuz için dönmedik. Oradaki inşaat şirketinin bize sunduğu olanaklar çok kötüydü. Bir koğuşta 30 kişi kalıyorduk. O yüzden uzun uğraşlar sonucu geri döndük. Karantinaya alındık haberinin hepsi yalan. Biz zaten Kazakistan’a gittiğimizde test olduk, negatif çıktı. Buradan giderken de test olduk o da negatif çıktı. 10 gün kaldıktan sonra anlaşamadığımız için geri döndük. Biz gece uçaktan indik. Hiçbir belirtisi yoktu zaten. Daha sonra arkadaşın abisi bizi İstanbul’dan minibüsle aldı. Minibüste 18 kişiydik. Adapazarı’na geldik. Arkadaşım babası, eniştesiyle birlikte tedbir amaçlı ‘Biz gidip bir kontrol olacağız, ne olur ne olmaz’ dedi. Ben de Karasu’ya döndüm” dedi.

POZİTİF ÇIKTI

Pehlivan, “Ertesi gün arkadaşım aradı, ‘Abi babam, ben, eniştem test olduk. Babam ile eniştem pozitif çıktı. Sen de istersen bir test ol. Ne olur, ne olmaz’ dedi. Ben de Karasu Devlet Hastanesi’ne gittim. Numune aldılar. ‘24 saat içinde çıkar’ dediler eve döndüm. Ben de sürekli e nabızdan kontrol ediyordum. Cuma, cumartesi çıkmadı. Pazar günü sabah saatlerinde beni aradılar. ‘Hastaneye gelmeniz gerekiyor. Sonucunuz pozitif çıktı’ dediler. Hastaneye gittim film çekildim. Kan alındı, 3 saat bekledim. Doktor ‘Kan değerleriniz her şey normal, virüse dair hiçbir belirti yok’ dedi. Doktor ‘Bir şeyin yok, ama bir değerde pozitif çıkmış. Sana bir ilaç yazıyorum. 5 gün kullan, kendini de karantinaya al’ dedi. 14 gün sonra tekrar test yapılacak. Koronavirüs olma olasılığım olsa ailemi riske atar mıyım?” diye konuştu.

HASTANEDE KİMSE YOK

Pehlivan, “Bu haberi yapanlar hiçbir şey bilmeden yok 50 kişiye bulaştırmışlar karantinaya alınmışlar. Nerede hastanede yatan adam? Bütün arkadaşlarımla konuşuyorum hiçbiri hastanede değil. Arkadaşlar kendilerini izole etmek için evlerinde kendilerini karantinaya aldılar. Bu internet sitesi kiminle görüşmüş de haber yapmış. Bu site neden yalan yanlış haber yazıyor. Şimdi Karasu’da herkes ‘Muhammet virüs olmuş, korona oldu’ diyor. Zaten sıkıntılı günler yaşıyorum. Bir de böyle haber yapınca moralim daha da bozuluyor” ifadelerini kullandı. /Nazile Akarsu

02 Tem 2020 - 14:09 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.