FIRAT ÇAKIROĞLU SAÜ’DE ANILDI

Ege Üniversitesi’nde terör örgütü PKK sempatizanları tarafından şehit edilen Fırat Çakıroğlu, ölümünün 5. Yılında Sakarya Üniversitesi’nde yapılan yürüyüş ile anıldı. Sakarya Ülkü Ocaklarının düzenlediği yürüyüşe yaklaşık bin 500 kişi katıldı.

FIRAT ÇAKIROĞLU SAÜ’DE ANILDI
FIRAT ÇAKIROĞLU SAÜ’DE ANILDI
+3
Haber albümü için resme tıklayın

GENİŞ KATILIM

Sakarya Üniversitesi Helikopter pistinde başlayan yürüyüş Hukuk Fakültesine kadar devam etti. Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı yürüyüş Ülkücü Yemini ile son buldu. Daha sonra Hukuk Fakültesi Sebahattin Zaim konferans salonunda Sakarya Üniversitesi Ülkü Ocakları Başkanı Atilla Balcıoğlu ve İl Başkanı Soyhan Sofuoğlu konuşma gerçekleştirdi. Fırat Çakıroğlu 20 Şubat 2015'te Ege Üniversitesi'nde terör örgüyü PKK destekçileri tarafından haince şehit edilmişti.

CANIMIZDAN ÖNEMLİ

Türk milletinin bölünmez bütünlüğü canımızdan önemli ifadelerini kullanan Balcıoğlu, “Reisin şehadetinin 5. seneyi devriyesi münasebeti ile bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Dün bugün yarın da olacağı gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm üniversitelerinde dönem dönem terör örgütleri ile amansız bir mücadelenin içeresine girdik. O dönemlerde aklımızda sadece Türk milletinin bölünmez bütünlüğü ve canımızdan çok sevdiğimiz dünya hayatında ki cennet vatanımız vardı. Bizleri okul hayatımızla tehdit etiler. Kahpece üzerimize saldırdılar. Yetmedi sevdiklerimizi öne sürüp haince kalleşçe geri çekilmemizi istediler” dedi.

BİR SES DUYULDU

Fırat Çakıroğlu şahadet şerbetini mertçe içti diyen Balcıoğlu, “ İşte tamda o an yıktık bitirdik dedikleri o an Ege Üniversitesinde bir ses duyuldu. Öyle bir ses diki bu tüm uyuyanları uyandırdı öyle bir ses duyuldu ki zalimler korkudan kaçacak delik aradı mazlumlar yalnız olmadığını hissetti. Bu birilerinin gördüğü gibi basit bir ölüm değildi. Türk bayrağı asmanın tahrik unsuru sayıldığı her gün üniversite içerisinde PKK marşlarını söylendiği ve buna kimsenin ses çıkarmadığı bir dönemde. Reis Fırat Yılmaz Çakıroğlu şehadet şerbetini kana kana gözünü bir saniye olsun kırpmadan yiğitçe mertçe içti ve geride milyonlarca insana kahramanlığın ne olduğunu bir kez daha hatırlattı” ifadelerini kullandı.

CENNETTE KOMŞU OLALIM

Güzel insana Allah şehitlik verdi ya rabbim bizlere de nasip eyle bu vatan bu millet uğruna o güzel sonu bizlere de yaşat diyen Balcıoğlu, “Bu anlamda o günden bu güne kendisine duyduğumuz sevgiden verdiği mücadeleyi sırtlayıp her gün bir adım daha ileriye getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Allah a duamdır ki bugün şahsımın bulunduğu bir makamda dün aynı görevi paylaştığım bir davanın mücadelesini verdiğim o güzel insana Allah şehitlik verdi ya rabbim bizlere de nasip eyle bu vatan bu millet uğruna o güzel sonu bizlere de yaşat. Bizleri senin yolundan ayırma. Bakın her zaman dediğim gibi siz değerli teşkilat mensuplarımızın bu şehirde eğitim ve yaşam haklarına bir zarar geldiğinde sonucu ne olursa olsun. Her birimiz Ege de Fırat Yılmaz Çakıroğlu olup gerekirse şehadet şerbetini kana kana içer Ruhi Kılıçkıran’a, Dursun Önkuzu’ya Mustafalar ölür Allah davaları ölmez diyen Mustafa Pehlivanoğlu’na cennette komşu oluruz” dedi.

AĞIR ÖDERLER

Yürüyüşün ardından konferans salonunda konuşan Sakarya Ülkü Ocakları Başkanı Soyhan Sofuoğlu ise, “Şehidimiz Fırat Çakıroğlu’nu ölümünün 5. Yılında saygıyla anıyoruz. Buradan belirtmek istiyorum ki, kimse bizim kardeşlerimizi değişik yapılar ile hedef almaya kalkmasın. Bunun bedelini çok ağır öderler. Örnek olacağız, şehitlerimizden aldığımız kutsal emaneti en yukarıya taşımak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerine yer verdi.

20 Şub 2020 - 16:24 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.