2. KEZ TOPLANDILAR

İl Pandemi Kurulunun 2. toplantısı, Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında gerçekleştirildi.

2. KEZ TOPLANDILAR
2. KEZ TOPLANDILAR
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Salgın ı nın yayılmasını engellemek amacıyla il genelinde uygulanan tedbirler ve bundan sonraki süreçte alınması gereken yeni tedbirlerin görüşüldüğü ve Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kurul üyeleri, İlçe Kaymakamları ve STK temsilcileri katıldı.

“SAHADAKİ HERKESE MİNNETTARIZ”

Salgının yayılmasının önlenmesinde sosyal izolasyon ile sosyal mesafenin korunmasının çok büyük önem arz ettiğine değinerek konuşmasına başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Öncelikle sahada büyük özveriyle çalışan tüm kurum, kuruluş ve STK temsilcilerimize, yerel yönetimlerimize, işletme sahiplerimize ve belirlenen kurallara uyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

“BULAŞICILIĞI ÖNLEMELİYİZ”

Üzerinde özellikle durulması gereken konuların başında bulaşıcılık geliyor. Bulaşıcılığı önlemek için vatandaşlarımızın daha az temas etmesi ve çok önemli bir neden bulunmadıkça dışarı çıkmaması gerekiyor. Bu kurallara uyulmasına yardımcı olacak ortamın oluşturulması ve denetim konusunda kolluk kuvvetlerimiz ile birlikte yerel yönetimlerimize kadar herkesin sürece daha fazla dâhil olması ve daha fazla sorumluluk alması gerekmektedir.

“HER YAŞ GRUBU RİSKLİ”

Gelinen noktada 65 yaş ve üstü ile kronik hastalarla birlikte her türlü yaş grubunun da risk altında olduğunun bilinmesi ve ona göre herkesin tedbirlere riayet etmesi lazım. Yalnızca haftanın belirli günleri değil, salgının yayılması önlenene kadar her gün aynı şekilde davranılmasında büyük fayda var. Bunu hem kendimiz hem de yakınlarımız ile çevremizdekilerin iyiliğini düşünerek yapmalıyız, yapmaya da devam etmeliyiz. Devletimiz her konuda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyor, vatandaşlarımızın da özellikle bulaşıcılığı önleme de üzerlerine düşeni yerine getirmelerini istiyoruz” dedi.

SAĞLIK TEŞKİLATININ ÇALIŞMALARI GÖRÜŞÜLDÜ

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü’nün ilimizdeki son durum hakkında bilgiler verdiği toplantıda, pandemi planları çerçevesinde sağlık teşkilatının personel, hastane, tıbbi teçhizat ve sağlık personeli görevlendirmeleri hususları ele alınırken kurul üyeleri de tedbirler ile yapılan çalışmalara dair düşüncelerini paylaştılar. Toplantı sonrası İlçe Kaymakamları ile de bir araya gelen Vali Ahmet Hamdi Nayir, ilçe bazında yapılan çalışmalar ve tedbirlere dair bilgiler alıp fikir alışverişinde bulundu.

01 Nis 2020 - 21:53 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.