YUNANİSTAN ADALARI İŞGAL EDİYOR İKTİDAR SEYREDİYOR

Gelecek Partisi Sakarya Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Haluk İkizoğlu, AKP iktidarının, Yunanistan’ın 16 ada ve kayalığı işgal etmesine seyirci kaldığını söyledi.

YUNANİSTAN KARDAKTA CEVABINI ALMIŞTI

İkizoğlu, yaptığı açıklamada, 1996 yılında Yunanistan’ın Kardak Kayalıkları’nı işgal ettiğini, Türkiye’nin uyarılarına aldırmayarak askeri yığınak yapmayı sürdürdüğünü hatırlattı. Dönemin Türk hükümetinin, AKP kadar yerli ve milli olmasa bile, bu duruma göz yummayıp bitişikteki adaya asker çıkardığını ve donanmayı bölgeye yığdığını dile getiren İkizoğlu, “Yunanistan pabucun pahalı olduğunu görünce, inanmayacaksınız ama bir gün içinde tası tarağı toplayıp adayı terketti. O dönem aynı tavrı bir daha gösteremedi.“ dedi.

YERLİ VE MİLLİ İKTİDAR SEYRETTİ

Herkesin kıskandığı, gücünden dünya devlerinin korktuğu bu günkü iktidarın, iktidarı boyunca Yunanistan’ın bölgeye ait 16 ada ve kayalığımızı işgal ettiğinin altını çizen İkizoğlu, “ Yunanistan bütün anlaşmaları hiçe sayıp ordusu ile yerleşti. Bu sırada hakkını yemeyelim iyi bir diplomasi yürüttü. Taraf olduğu veya olmadığı anlaşmalara dayandığını iddia ederek ülkemiz aleyhine topraklarını genişletti. Cumhurbaşkanları işgal edilen adaları ziyaret edip genelkurmay başkanları ile kuzu çevirme yapıp kadeh tokuşturdu. Rahipleri bu durumu kutsamak için ayin yaptı. Bir kaç gün öncesi Muğla'ya bağlı Karaada'da işgal edildi. Endişem Marmara, Heybeli, Kınalıada gibi adalarımıza sıra gelmesi.”diye konuştu.

AKLI SELİM SAHİPLERİ ARTIK GÖRMELİ

Bu olaylardan, Lozan'ın hezimet olduğuna, yerli ve milli denizaltımızın denizlerde seyrettiğine , yerli uçaklarımızın göklerde uçtuğuna, Almanya'nın bizi kıskandığına inanan kitlelerin etkilenmesini beklemediğini ifade eden İkizoğlu “Amacım aklı selim sahiplerine ülkenin düştüğü durumu anlatmak. Yaşadığım bir olayı anlatmasam içimde ukte kalır. Aydın'a bağlı Eşek Adası’na turizm yatırımı yapmak isteyen bir Arap müşterim vardı. Ankara'da ki yetkililerle yaptığım görüşmelerde sahanın SİT alanı olduğunu gerekli izinleri almanın çok güç olduğunu belirtmişlerdi. Bunun üzerine talepten vazgeçmiştik. Altı yıldır orası da işgal altında. Müracaatı Yunan Hükümetine yaparız artık.” şeklinde tepkisini dile getirdi.

17 Eyl 2020 - 11:06 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.