GİRİŞİMCİ KADINLARIN FİNAL BAŞARISI

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TOBB Kadın Girişimciler ve Turkcell işbirliği ile gerçekleştirilen, ‘Geleceği Yazan Kadınlar’ projesinde Sakarya’dan iki proje finale katılma şansını yakaladı.

İSTİHDAM SAĞLAMAK

Kadınların yazılım konusunda daha fazla gelişmelerine destek olmak, mobil uygulama geliştirmelerini sağlamak ve girişimciliklerini ön plana çıkarıp istihdama destek olmaları amacıyla yürütülen projenin Türkiye yarı finalleri Turkcell Küçükyalı Plaza’da gerçekleştirildi. İki proje ile finale katılan Sakaryalı kadın girişimcilerin iki projesi de finale kalmayı başardı.

TÜRKİYE FİNALİ

55 adet projenin kaldığı Türkiye Yarı Finallerine kalan 55 projenin arasında Sakarya’dan Reyhan Kangal ve Elif Yazıcı’nın geliştirdiği ‘EartoEar’ projesi ile Büşra Goral’ın geliştirdiği ‘Digi-Tar’ projesi de yer alıyor. Finale girmeye hak kazanan 10 projeden ikisinin mucidi Sakaryalı kadın girişimciler23 Kasım’da İstanbul’da gerçekleşecek olan Türkiye finaline katılacak.

BÜYÜK GURUR

Konuyla ilgili konuşan SATSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zehra Dirim, “Kadınlarımızın her alanda daha fazla yer almaları hem ülke ekonomisi hem sosyal gelişmişlik açısından çok önemli. Gerçekleştirilen yarı final mücadelemizde bizleri temsil eden 2 projemizin de finale çıkması büyük gurur. Geleceği Yazan Kadınlar Projesi, Sakaryalı kadınların neleri başarabileceğini tüm ülkemize göstermek için büyük bir fırsat. Arkadaşlarımızla gurur duyuyor ve her zaman desteğe hazır olduğumuzu bilmelerini istiyoruz’’ dedi.

DESTEĞE DEVAM

SATSO Başkanı Akgün Altuğ, büyük gurur yaşadıklarını belirterek, “Kadınlarımızın yazılım ve uygulama geliştirme alanında neler başarabileceklerine şahit olmak çok güzel. Finallerde mücadele edecek olan toplamda 10 projeden 2 tanesinin Sakarya’yı temsil etmesi şehrimiz kadınlarının başarılı ve üretken olduklarını kanıtlıyor. Kadın girişimcilerimize desteğimiz devam edecek” ifadelerini kullandı. / Simgenur Batıhan

08 Kas 2019 - 11:57 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.