EN GÜVENİLİR ÜLKELER ARASINDA...

Bir seyahat sigortası şirketi dünyanın en güvenilir ülkelerini belirleyen araştırma gerçekleştirdi.

EN GÜVENİLİR ÜLKELER ARASINDA...
EN GÜVENİLİR ÜLKELER ARASINDA...
Haber albümü için resme tıklayın

Bir seyahat sigortası şirketi dünyadaki 180 ülke içinde en güvenilir ülkelerini sıralayan bir araştırma gerçekleştirdi. Yaptığı çalışmaya göre dünyanın en güvenilir ülkeleri sıralamasında birinci sırada İsviçre yer alırken ikinci sırada Singapur, üçüncü sırada ise Norveç bulunuyor. Türkiye ise 180 ülkenin içinde 69. sırada yerini alarak üzücü bir sonuç elde etti.

Çalışmada; şiddet, doğal afetler, sağlık, çevre kirliliği, ulaşım güvenliği gibi kriterler üzerinden hesaplanan sıralamada ülkelere 100 üzerinden puan veriliyor.

Puanların ortalamasına göre ülkeler beş kategoride sıralanıyor:

Risksiz (80-100 puan)

Az riskli (60-80 puan)

Riskli (40-60 puan)

Çok riskli (20-40 puan)

Aşırı riskli (0-20 puan)

TERÖRİZM KRİTERİ

Türkiye bu notuyla "riskli ülkeler" kategorisinde yer aldı. Türkiye'nin notunu en fazla düşüren etken terörizm kriterinin "aşırı riskli" şeklinde tanımlanması oldu.

Türkiye'nin farklı kriterlerde aldığı puanlar şu şekilde:

Doğal afet: 61/100

Sağlık: 79/100

Şiddet: 24/100

Ulaşım: 65/100

İsviçre, tüm kategorilerde topladığı puanlar ile 93,4 ortalama tutturdu. 92,7 puanla Singapur 91,1 puanla Norveç bulunuyor. İlk beşte yer alan diğer iki ülke ise Kıbrıs (Güney Kıbrıs Rum Kesimi Yönetimi) ve Lüksemburg. Sonuncu ülke ise Güney Sudan oldu.

24 Şub 2020 - 14:34 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.