Üretim ve üretici

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar üçüncü dönemine nasıl başladı? Kafe, AVM ve iş merkezlerinin yoğun olduğu ilçede yeni dönemin planlaması daha çok yeşile dönmüş görünüyor. Alemdar bu döneminde üretim ve üretici vurgusu yapmalı.

Sakarya’nın son dönemde en popüler ilçesi hiç kuşkusuz Serdivan. Üniversitenin ilçe sınırlarında olması, hatta ikinci üniversitenin de teknik anlamda Serdivan’da oluşu, inşaat sektörünün bölgede hızla ilerlemesi gibi etkenler Serdivan’ı popüler yaptı. Yeni yapılanan bir şehir olması dolayısıyla merkezi konumda ki bölgede geniş caddelerin oluşturulmasının popülariteye etkisini inkar edemeyiz.

Birbiri ardına açılan kafeler nedeniyle günün en uzun yaşandığı ilçenin Belediye Başkanı Yusuf Alemdar 2019 yılını duraklama dönemi olarak geçiriyor diyebiliriz.

Millet bahçesi, milli park, İzmit Eşme ile bağlantıyı sağlayacak bisiklet ve yürüyüş yolu gibi projeleri olduğunu bildiğimiz Yusuf Alemdar belki de bu yılı planlama yaparak ve kaynak arayarak tamamlayacak.

Serdivan’ı popüler kılan kafelerin, her caddenin iş merkezleriyle donatılmış olması ilçeyi yatırım ve cazibe merkezi yapıyor. Hatta gelişmişliğin ve modernliğin merkezi tanımlamasının yapılmasına neden oluyor. Kişisel kanaatim bugün modernliğin simgesi olarak gösterilen ve başka ilçeleri eleştirirken kullanılan kafe ve iş merkezlerinin bir yerde durması gerekiyor. Hukuksal boyutunu bilemiyorum ancak belediyenin bu yönde de adımlar atması şart.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın ilk iki döneminde ki enerjisinin olmadığını söyleyenler bu durumu ikinci kez talip olduğu Büyükşehir’e aday gösterilmemesine bağlasa da, ben öyle değerlendirmiyorum.

İnşaat sektörünün durması belediye gelirlerinde ciddi oranda düşüşe neden oldu. Belediyenin ilçeye değer katacak, kalıcı eser üretimini etkileyen en önemli unsur para. Başkan Alemdar deneyimiyle bu sorunun üstesinden gelir kanaatindeyim. Belediyelerin sadece iller bankasından gelecek payla iş yapamadığını, yatırımların, ödemelerin tıkandığını ağlayan başkanlardan öğrendik. Tartışılan, sorgulanan Cadde 54 Serdivan Belediyesi’ne yıllık 10 milyon gelir getirecekmiş. Artısı ve eksileriyle proje hayata geçtiğinde yansımalarını hep birlikte göreceğiz

Cadde 54 ve hemen yanı başında ki (şimdilik inşaatı durdu) otel projeleriyle ilgili insanların gözünü en çok korkutan, sokakta da çok sık dillendirilen bir tereddüt var. O da trafik. Özellikle akşamları kafelere gelenleri de eklediğimizde araç sayısı daha da artıyor. İşte tam da bu noktadan bakıldığında trafik yoğunluğu önümüzdeki dönem Serdivan’ın en önemli gündemi olacak.

Alemdar’ın seçim döneminde vaat ettiği projelerini inceleyip baktım.

Darboğaz Deresi, Gölpark’ın yeni etabı, Çark kenarındaki bisiklet ve yürüyüş yolu, Millet Bahçesi, Milli Park, Justinianus Köprüsü Turizm Merkezi ve diğerleri…

Yeni dönemde beton ağırlıklı değil yeşiliyle öne çıkan işler olacak görünüyor. Zaten aksi olsaydı kimse arabasıyla evinden çıkamazdı.

Serdivan’ın kafe ve iş merkezlerinden ibaret olmadığına da çalışılması gerekiyor. İlçe de ciddi bir tarımsal üretimin olduğuna vurgu yapılmalı. Üreticinin ürününe katma değer sağlayacak projesi vardı belediyenin.

Temennim Yusuf Alemdar’ın bu dönem ‘üretim’ vurgusunu daha çok yapması. Köylü, üretici yerel yönetimler eliyle desteklenmeli.

Sözün özü;

Yılların siyasi deneyimine sahip Yusuf Alemdar, adaylık sürecinde açıkladığı projeleri hayata geçirirse Serdivan kentleşme konusunda level atlatmış olacak.

Kafe ve iş merkezlerinin değil üretimin, üreticinin öne çıkarıldığı Serdivan sağlam ve kalıcı adımlarla büyümeye devam eder.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Güven Hasbaş - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.