DOSTLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM

Hayatın olağan akışında her gün karşımıza birbirinden sevimli kedi, köpek ya da farklı hayvanlar çıkabiliyor. Bu karşılaşmalar sabah işe ya da okula gitmek için evimizden çıkarken, ayağımıza dolanan bir kedi ya da oyuncu bakışlarla bize bakan bir köpek olabiliyor.

Bu hayvanların kafasını okşamakla yetinebiliyoruz bazen. Aslında onlar bizden çok dada fazla bir şey istemiyor, beklemiyorlar. Bir kap su, biraz yemek, birazcık da sevgi. Bunlar veremeyeceğimiz şeyler değil. Sadece onların da bu dünyada yaşadığını, sokak hayvanlarıyla ortak bir alanda yaşadığımızı bilmemiz yeterli.

Sokak hayvanları ile ilgilenen duyarlı insanlar var. Fakat bu en basit işi bile yapamayan insanlar da az değil. Medyada duyuyoruz kedi beslediği için komşusunu tehdit eden, ya da yolda giderken bir hayvanı sevdiği için ‘Dokunma pistir’ diyen çok arkadaşımız var.

Hepimiz görüyoruz ki son dönemde gündemi fazlaca meşgul ediyor hayvan tecavüzleri, işkence, ya da öldürme. Bizler duyarlı insanlar hayvanlar aç diye üzülürken. Hayvanları öldürmek için elinden geleni yapan insanlar aramızda. Ceza hukukumuzda maalesef hayvanlara eziyet edenler için fazla bir yasa yok. Cezai hukuk yetersiz kalıyor ve bunu görerek ceza almayacağını düşünerek hayvanlara eziyet eden insanların sayısı gün geçtikçe artıyor.

Sizler şunu söyleyebilirsiniz ‘Dünyada onca insan öldürülüyor, biz hayvanları mı düşüneceğiz?’ Ama unutmamalıyız ki biz burada yokken de hayvanlar buradaydı. Dünya sadece bizim değil, hayvanlarla yaşadığımız ortak bir alan. Bizler boş verirsek işkencelere, tecavüzlere göz yumarsak bu eziyetler hiç bitmeyecek ve sosyal medyada daha fazla insanın eziyet ederken videosunu ya da fotoğrafını göreceğiz. Lütfen sokak hayvanları ile ilgili duyarlı olalım ve çevremizdeki insanlara bilgilendirme yapalım.

Eğer hiçbir şey yapamıyorsak sokak hayvanlarına yardım etmek için naçizane tavsiyelerde bulunabilirim…

  • Apartmanımızı, evimizin, iş yerimizin önüne bir kap su, bir kap yemek bırakalım.
  • Çocuklara hayvan sevgisini aşılayalım.
  • Çevremizdeki insanları sokak hayvanları ile ilgili bilinçlendirelim.
  • Sokak hayvanların haklarını bilelim ve onların başına bir şey geldiği zaman nereye gitmemiz gerektiğini öğrenelim.

Eğer bir hayvan edinmek istiyorsak satın almayalım, sahiplenel

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Nazile Akarsu - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.