Dişlerim neden beyazlamıyor?

Geçtiğimiz haftadan itibaren sizlerden gelen sorulara cevap şeklinde yazılarımızı oluşturmaya karar vermiştik. En çok gelen soruların başında ‘’Dişlerimi nasıl beyazlatabilirim’’, “ Düzenli fırçalıyorum ancak dişlerim beyazlamıyor’’ gibi sorular geliyor. Beyaz ve güzel görünen dişlere sahip olmak istememiz gayet normal. Bu yazımızda diş beyazlatma ve nasıl beyaz dişlere sahip olabilirsiniz hakkında konuşacağız.

Öncelikle sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak için mutlaka diş bakımınızı özenli ve düzenli bir şekilde yapmalısınız. Günde 2 defa etkin bir şekilde fırçalamalı ve diş taşı temizliğini 6-12 ayda bir defa yaptırmalısınız. Diş taşı temizliği ve ardından yapılan polisaj ile dişleriniz bir miktar beyazlayacaktır. Bazı insanları bu beyazlık tatmin ederken bazı insanları tatmin etmeyebiliyor daha beyaz dişler istiyor. Dişlerin bu orijinal rengi bembeyaz olmaz. Kişiden kişiye değişen sarımtırak renk vardır. Bu orijinal beyazlığından memnun olmayanlara kimyasallar veya lazer ile beyazlatma yapılıyor.

Peki, bu kimyasallarla yapılan beyazlatma dişlere zarar verir mi? Kimyasallarla yapılan beyazlatmanın çalışma prensibi dişlerin içine biriken organik maddeleri parçalayarak dişleri ağartarak beyazlatmakta ve dişe herhangi bir zarar vermemektedir.2-4 seans yapılabilir. Her seans öncesi ve sonrası diş rengi kaydedilir ve istenen renk olduğunda tedavi bitmiş olur. Seanslardan sonra birkaç gün hassasiyet gözlenebilir. Beyazlatma yapılan kişiler ilk 1 hafta renklendirici yiyecek ve içeceklerden mutlaka uzak durmalıdır. Dişin renk tonu oturması beklenmelidir.

Bu tedavi ne kadar geçerli olur? Sigara, çay, kahve gibi renklendirici maddeleri çok fazla kullanan kişilerde geri dönüşüm çok hızlı olabilmektedir. Ancak doktor kontrolünde yapılan beyazlatma sonrası evde devam edilen beyazlatmalarla ve beyazlatma sonrası doğru hijyen ve bakımla bu beyazlatma çok uzun yıllar sürebilmektedir.

Dikkat! Piyasada beyazlatma tozu amacıyla satılan ve içerisinde aşındırıcılığı çok yüksek maddeler bulunan tozlar satılmaktadır. Bunlar diş minesini aşındırmakta ve çizmektedir. İlk başlarda beyazlatma görülse bile uzun vadede ciddi zararlar vermektedir. Doktor onayı olmadan bu tarz maddeleri kesinlikle kullanmayınız.

Evet, bu hafta sizlerden gelen beyazlatma sorularına cevap vermeye çalıştık. Sizde merak ettiğiniz sorular varsa bunları [email protected] mail adresinden veya instagram:dtfatihermek sosyal medya hesabımızdan bizlere ulaştırabilirsiniz.

Hepinize Sağlıklı Günler Dilerim.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Dt. Fatih Ermek - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.