ÇOCUKLARA ARA TATİL; EBEVEYNLERE ÇIKMAZ SOKAK

Eğitim ve öğretim sürecine dahil edilen yeni ara tatilin ailelere etkisi ve tepkisi nasıl olacak ?

Yeni olan hiç denenmemiş süreçler her insanda soru işareti uyandırır. Bu durumu anlamak için geçmişinizde adapte olmanız gereken bir yeniliği düşünebilirsiniz.

Evet, bu durumunda onlardan farkı yok. Özellikle çalışan ailelerden aldığım geri dönüşlere bakarsak gelecek hafta olacak tatile karşı korku dolular. Kaygı ve korku kişinin var olan duygusunu dışa yansıttığı gibi aslında önlemi de peşinden getirdiğini unutmamak gerekir.

Bir haftalık tatilin çocuk için planlanması aslında okulda yürütülen kurallı sistemden çok fazla uzaklaşılmamasını sağlar. Aynı zamanda ailenin tatil boyunca yersiz ve yönsüz kalmaması sağlar. Planlı ve programlı olmak kısmında okul katılığında olması gerektiğini düşünmemelisiniz fakat ihtiyacına göre tasarladığınız bu süreci en verimli şekilde geçirmesini sağlayabilirsiniz.

Enerji atmak ve oyun oynamak ( sosyalleşmek vb. ) aslında okul çağındaki tüm çocuklar ve gençler için geçerlidir. Çocuğun sadece evde olması ve bununla yetinmesini düşünmemeliyiz. Sosyalleşip oyunlar oynamasına yönelik oyun evleri tercih edilebilir.

Sosyalleşmek ve enerjiden ziyade bunları depolayacağı uyku ve yemek düzeni hakkında düzenleyici olunması gerektiğinin altını çizmek isterim. Çocuğu uyku ve yemek düzeni , kendisi, ailesi ve sosyal hayatında sanıldığından büyük bir etkiye sahiptir.

Ailenizin deney saati olsun

Bireysel ve grup halinde etkileşimi arttıran deneyler aslında sanıldığı kadar zor değildir. Bu noktada internette kolay ve eğlenceli deneyler mevcuttur. Kolay olmasının dışında aslında aileye ve çocuğa katkısı fazladır.

Kendi kendisine vakit geçirmesine izin verin

Durmak, düşünmek, dinlemek yani aslında yetişkinlerde geçerli olduğu gibi çocuklarda da ihtiyaçtır. Herkesten bağımsız bir şekilde özgürce istediği oyunu oynaması kişilik gelişiminde etkendir.

Tüm ailelere planlı ve rahat geçirebileceği bir hafta ve çocuklara iyi tatiller diliyorum .

Sağlıklı Günler

[email protected]

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Uzm. Klinik Psk. Fulya Çelik - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.