Birkaç cühelaya kulak asmayınız

TELE-1 TV HALK TV ye 5 er gün yayın kapatma cezası verildi. Ayrıca sosyal medyanın yasaklanması için de çalışmalar yapılıyor. AKP için hayırlara vesile olsun duamızı yapalım. Çünkü bunlar hayra alamet değildir. Basından anlamayan bir kaç kişi Sayın Cumhurbaşkanımızı yanlış yönlendiriyorlar. Sayın Erdoğan, yanınızda yüksek ücretlerle bulundurduğunuz ve basından düşünce özgürlüğünden nasibini almamış kişiler size yardım edemezler. O kapasitede gözükmüyorlar. Size Ancak Atatürk yardım eder. Bu gün size Atatürk Ancak yol gösterir. Yanınızdaki bir kaç cahil cühelaya kulak asmayınız

Atatürk diyor ki: Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” (1922)

“Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir.” (1925)

Atatürk bu sözleri spor olsun diye söylememiştir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalması için gerekli olan direktifleri vermiştir. Bunlara uymazsanız Cumhuriyetimizin de Hükumetinizin de sonu gelmez yanlış yoldasınız demektir. Bir kendini bilmez bir kişi TWET attı diye bütün sosyal medyayı Facebook ve Twitterleri, mailleri kapatmak akıl tutulmasıdır. O kişiye öyle Bir ibretlik ceza verilecek ki, bir başka kişi aynı cesareti gösteremesin. Sosyal medyayı kapat. Halk TV yi kapat TELE-1 tv yi kapat yetmedi gösterileri ve toplantıları korona bahanesi, kılıfında yasakla. Bunlar pekala provokatörlerin tahrik edici eylemlerinden olabilirler. . Bunlar Türkiye Cumhuriyetinin ve Hükümetlerinin gizli düşmanlarıdırlar. Dikkatli olmak zorunda bulunduğumuz bir dönemdeyiz. Hükümetimiz Meclisimiz gidişe el koymalıdır. DENK bütçeye ve Laik eğitime dönülerek yola 10 Kasım 1938 deki gibi devam edilmelidir. 10 kasım 1938 de 80 kuruş olan bir ABD doları 6.855.000 TL dir. Paramız 7.000.000 defa ezilmiştir. Bu ayıp ve bu gaflet dalalet ve hatta.....sına dilim varmıyor. Burası Her karış toprağı şehit kanları ile sulanarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti hukuk devletidir. Hukuk devleti demek bilim devleti demektir. Hukuk devletinin temel özelliği ise Anayasamızın 6.Maddesinde yazılı olup " Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir devlet yetkisi kullanamaz". Ey yetkililer oyuna getirilmek üzeresiniz. Oyuna gelmektesiniz. Camilerde çok az da olsa eşyalar kayboluyor. Camileri mi kapatıyoruz. Futbol maçlarında fauller yapılıyor. Maçları mı kaldırıyoruz yoksa yapanlara mı ceza veriyoruz. Düşünce ve fikir özgürlüğü bağımsızlığın ve çağdaş uygarlığa ulaşmanın olmazsa olmazlarıdır. Anayasamız genel olarak basın yayın organlarının faaliyetlerinin durdurulmasını ve karartılmasını ön görmemektedir. Anayasamızın 26. maddenin mülga c fıkrasında: Bunların faaliyetlerini engellememe şartı varken kaldırılmıştır. Yerine 30. maddede " Basın araçları.........zapt ve müsadere edilemez veya işletilmeden alı konulamaz. Hükümleri konulmuştur. Anayasa basın yayın organlarını kapatılmasını değil düzeltilmesine olanak vermektedir. Kurtlar bulanık havayı severler. Bazı uluslar arası teşekküllerin uzantıları Sayın Hükumetimizin gücünü kullanarak amaçlarına varmak istediklerini de düşünmemizin gerektiği bir süreçteyiz. Beyler bu çıkmaz yollardan gitmeyiniz.

TBMM toplayınız. DENK bütçeye ve laik eğitime dönünüz.

TBMM toplayınız. DENK bütçeye ve laik eğitime dönünüz.

TBMM toplayınız. DENK bütçeye ve laik eğitime dönünüz.

Egemenliğin kayıtsız ve şartsız Türk milletine aittir ilkesine tamamen sahip çıkınız. Siiz o makamlara getiren şey " Ulusal egemenliktir" Ona sahip çıkmadığınız zaman ise sizi oradan alacak kuvvet de ulusal egemenliktir.

Ulusal egemenliğin yok edilmesinin ilk belirtisi ulusal para değerinin düşmesidir

Ulusal egemenliğin yok edilmesinin ilk belirtisi ulusal para değerinin düşmesidir

Ulusal egemenliğin yok edilmesinin ilk belirtisi ulusal para değerinin düşmesidir

Atatürk bu günlerden salaha çıkmak üzere elinizden tutmaktadır. Siz de Atatürk'ün dost eline yapışın. Onun direktiflerine göre davranın. DENK bütçe Sınırsız düşünce ve basın özgürlüğü Atatürk'ün direktifleridir. Egemenliğin bir nişanesi olan paramızın açık bütçelerle değerini düşürmeyiniz. BU gidişle sizi İsmet Paşa da TUİK de kurtaramaz. Dost acı söyler çünkü onun acı söylemekten başka bir silahı ve teçhizatı yoktur.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Aytekin Ertuğrul - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.