Başkan bilgilendir bizi

Sakarya’da at-eşek eti satanların ifşa edilmesinin devamında olup biteni hayretle takip ediyorum.

Birileri kendini kahraman ilan etmeye başladı.

Hele hele Tarım İl Müdürü Mehmet Erdemir’in görev yerinin değişmesinin ardından “küçük dağları ben yarattım” edasında olanları görünce gülme krizine giriyorum…

Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kopal esip gürlüyor…

Yapılan, yapılamayan ne varsa eski müdüre fatura ediyor.

Daha önce yazdım. Şimdi yinelemek istiyorum.

Yahu başkan müdürün gideceği belli olunca esip gürlemeye başladın. 6 yıldır niye çıkıp bir kelam etmedin. At-eşek eti ile ilgili bakanlığın daha önceki açıklamasında sadece savunma modunda olduğunu unuttuk mu sanıyorsun.

Belki süreci takip etmeyenler ya da doğrudan mevzuyla ilgili olmayanlar söylediklerine inanabilir. Lakin Allah’ın bildiğini kuldan saklama. Sadece şu soruya samimi cevap ver. Tarım İl Müdürü Mehmet Erdemir görevinden alınmasa yine aynı açıklamaları yapabilecek miydin?

Cevabını bekliyor olacağım.

Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kopal’ın bugün niye bu kadar ön plana çıkmaya çalıştığını anlamaya çalışıyorum.

Kendi kendime sorular sorup cevap arıyorum.

Başkan Kopal, Tarım İl Müdürü Mehmet Erdemir’in gönderilmesinde büyük pay sahibi olduğu algısını yaymaya çalışıyor.

Sektöre, sektör temsilcilerine hatta bürokrasiye “Ben ne kudretli başkanım” mesajı birilerini etkileyebilir.

Başkan, gündemi takip edenler, sürecin nasıl ilerlediğini bilenler bu durumu yemezler.

Benden söylemesi…

Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kopal soracağım sorulara, görevden alınan Tarım İl Müdürü hakkında yaptığı açıklama kadar net ve açık cevap verirse mutlu olacağım.

Sakarya’da herhangi bir kesimhanede maaşsız çalışan işçi var mıdır? İşçilerin maaşını et vererek ödeyen kesimhane olabilir mi?

İşçilere verilen etlerin nasıl temin edildiğini şimdilik sormuyorum. Çeşitli rivayetler dolaşıyor. O meseleyi başka zaman ele alırız…

Sözün özü; Tarım İl Müdürü görevinin başındayken sessiz kalan oda başkanının açıklamaları pek samimi gelmiyor. Oda başkanı kanımca, birilerine güç gösterisi yapmaya çalışıyor.

Ne oda başkanının güç gösterisi, ne de güç gösterisinden etkileneceklerle ilgilenmiyorum. Kesimhanelerden birisinde maaş yerine et verilip verilmediğini merak ediyorum. Belki Kasaplar Odası Başkanı Nihat Kopal bu konuda da açıklama yapar…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Güven Hasbaş - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.