BAHAR

İnsanın ruhuna bahar gelmeli!

Tam şuan kaldırıp kafanı gökyüzüne bak ve gülümse. Sonra etrafında ki insanlara gülümse. Hiç olmazsa, yaşadığın hala nefes alıp verebildiğin için kocaman gülümse hayata.

Dünyayı yaşanılır yapan bizizdir. Hevesle yaptığımız işlerimiz, mutluluk dolu hayal ettiklerimizdir. En son ne zaman içten, gözlerinden yaş gelene kadar kahkaha attın?

Hatırlamıyorsan, bir an önce seni geri çeken, hayat enerjini bitiren şeyleri bırak. O akıttığın gözyaşı, kederden, gamdan, tasadan olmasın. Sevinçten, aşktan, huzurdan olsun.

Tamam... Zor gelen bazı anlar vardır hepimizin hayatında. Bunun üstesinden nasıl geleceğini düşündüğümüz zamanlar.

Ama inanın biz hep en kötüsünü düşünüyoruz ve içten içe kahrediyoruz ruhumuzu.

Bir üzülüyoruz, iki yıpratıyoruz, üçüncüde uyarı alıyoruz. Uyarılara rağmen devam edersek dördüncü şansı göremeyebiliriz.

Bize sunulan bu harikulade hayatta, güzellikleri yaşamadan göçüp gideriz. Benim arkamdan sevdiklerim yataklara düşecekler, hastalanacaklar diye düşünmeyin derim ben. Çünkü insanoğlu alışır.

Bir ağlar, ikincisinde kendisi siler gözünün yaşını. Tek bir nedeni vardır, kendisi hayattadır.

Sağlıklıdır ve yaşamaya devam etmek zorundadır. Sahip olduklarının kıymetini bilmek, değer vermek zorundadır.

Ama siz kendinizi o uzun, çıkılmaz sandığınız derin kuyunun içinden çıkamadığınız için, bitmiştir her şey.

Naçizane küçük tavsiyem sizlere ; Her saniyenizin kıymetini doya doya çıkarın.

Sevdiğiniz insanlara sımsıkı sarılın. Hiçbir şeyi ertelemeyin ne olursa olsun geçmişi arkanızda bırakmayı öğrenin ki canınız daha fazla yanmasın.

Ve gülümseyin ki, hayat size hep ‘Bahar’ olsun.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar İlayda Payas - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.