ET TESİSİNE ‘KEDİ’ BASKINI!

Erenler’de bulunan iki tesise ‘kedi kesiliyor’ iddiası üzerine gıda denetmenleri, zabıta ve polis eşliğinde baskın gerçekleştirildi. Baskın sırasında işyeri sahibi kaçarken içeride bulunan 2 kişi gözaltına alındı.

KAPIYI KIRDILAR

Tarım ve Orman Bakanlığının hileli gıda açıklamasının yankıları bitmeden Sakarya’da yeni bir skandal ortaya çıktı. ‘kıyma ve sucuğa kedi eti karıştırıldığı’ ihbarını değerlendiren gıda denetmenleri Erenler TOPÇA’da bulunan bir et tesisine zabıta ve polis eşliğinde baskın yaptı. Kapıyı kırarak içeri giren ekipler tonlarca kesilmiş etlerle karşılaştı.

2 GÖZALTI

Ö.K ile A.K isimli şahıslar işyeri ruhsatı, vergi kaydı ve tabelası olmaksızın TOPÇA’da kiraladıkları dükkanda et ve et ürünleri ticareti yapıyor. Merdiven altı olarak tabir edilebilecek bir mekanda et işleyen şahısların insan sağlığına aykırı etleri işledikleri ihbarı üzerine harekete geçen ekipler şahısları etleri keserken bastı. İşyeri sahibi Ö.K. olay yerinden kaçarken 2 çalışan gözaltına aldı.

İKİNCİ BASKIN

Gıda denetmenleri TOPÇA'da ikinci baskını depo olarak kiralanıp et ve et ürünleri işleme tesisi olarak kullanılan bir mekana gerçekleştirdi. İ.S adlı şahsa ait işyerine tutanak tutan ekipler içerideki etlere el koyarak etlerden numune alındı. Tarım Orman İl Müdürü Mehmet Erdemir'in bakanlık emrine çekilmesinin ardından yapılan denetimler dikkatlerden kaçmadı. Öte yandan el konulan etler imha edilmek üzere kamyonlara yüklendi.

16 Kas 2019 - 11:02 - Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adapazarı Akşam Haberleri Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.